Регистрация

Бърза импровизация за неочаквани гости

08 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 6515
Бърза импровизация за неочаквани гости

Как да сготвя бързо, лесно и красиво ястие – шокиращ въпрос, който си задава всяка домакиня, когато чуе – „след малко ще наминем да се видим“.

Паника в кухнята настава всеки път, когато трябва да се представим като добри домакини пред гостите. Още по-лошо е, когато наред с липсата на идея какво да сготвим, разполагаме и с малко време. Тогава си проличават качества като импровизаторство, организираност и добра фантазия. През 2001 г. журналистът Ерик Шлосер издаде книга, в която описва лошите навици на американската кухня, но същевременно четивото се превърна и в наръчник за бързо готвене с основа fast food. Днес ние от kulinarno.bg ще ви разкрием няколко рецепти от страната на неограничените възможности, с които ще очаровате внезапно изненадалите ви гости. В забележка допълваме, че рецептите са леко побългарени, тъй като в нашите домакинства рядко има в запас желирани бонбони, маршмелоу, готови телешки бургери за сандвичи и редица още полуфабрикати с които голяма част от янките разполагат в дома си

1.   Бързи пухкави банички с месо. Проверете в хладилника – всякакви салами и  меса вършат работа, най-добре се получават с кренвирши. Трябва ви и бутер тесто или точени кори. Ако имате кашкавал – добре, ако ли не – става и без него. Включете фурната да загрее, а през това време, увийте във всеки лист или кора ½ кренвирш, нарязано на кубчета от другото месо и (ако разполагате) малко кашкавал и ги пуснете да се пекат за 20-25 мин. Приготвянето им ще ви отнеме не повече от 10 мин.

2. Филия със салата се превръща в изискан ордьовър. Ако събитията са упрели до кокал и след 10 мин. ще се почука на вратата ви, няколко филии хляб и всякаква салата на млечна основа ще ви бъдат в помощ. Ако нямате салата на млечна основа, заменете с пастет. Намажете на хляба, това с което разполагате. За да има изискан вид, нарежете филийте на кубчета и върху всяко от тях забийте по клечка за зъби. Поднесете.

3. Скоростен ордьовър за вино или сладък алкохол. Продукти от серия А – пъпеш, бяло грозде, бели череши, червени череши, всякакви маслини. Продукти от серия Б – сирене (най-добре синьо или моцарела, но и обикновено саламурено върши работа), кашкавал, прошуто, шунка. Всеки продукт от серия А се комбинира перфектно с всеки от серия Б, за да се превърнат в разкошно мезе. За по-представително, забодете по 2 еднакви от двете на клечка за зъби.  Комбинирайте според вкусове, фантазия и наличност.

4. Приятели идват на бързо кафе. Тук най-добре ще е да ги посрещнете с курабийки. Ще извадите порция за целия си клас от гимназията като смесите 400 г брашно с 2 яйца и 250 г масло, разстопено за 20 сек. на микровълнова. Вече трябва да сте включили фурната да загрява на 200 градуса без вентилатор.  Към полученото твърдо тесто добавете 200 г захар, един пакет ванилова есенция или канела по избор. Сипвайте вода (може и мляко, ако имате), докато тестото започне да ви позволява да го чупите и оформяте. Накъсайте топченца, приплескайте ги между ръцете си и гразпределете да се пекат в две намазнени тави, без да се допират едно до друго. Времето за печене е 20 мин. Учудващо, но приготвянето отнема около 15 мин. Така че след малко повече от половин час ще имате най-практичното десертче за кафето.

5. Гостите ще почукат ей сега и няма да остават за дълго. Това е ситуация, в която попадаме доста често. В повечето хладилници има кисело мляко или йогурт, а в повечето долапи – сладко или мед. Сложете на дъното на купичка или стъклена чаша от сладкото/меда, после залейте с кисело мляко. Тук тънкият момент е да заравните само най-отгоре течността с лъжица. После вземете цедка, сипете в нея малко канела на прах и тупнете по нея с ръка. В съда ще попаднат прашинки, така че десертът ви вече има украса. За пълно съвършенство можете да боднете от едната страна бисквитка или плод.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Четири ястия от едно пиле

Какво да сготвя с пилето от промоцията в супермаркета? виж още »

Как да оправим бакиите в кухнята

Филия хляб ще изсмуче загорялата храна от дъното на тавата, а картофът и ябълката ще скрият, че сте пресолили ястието. виж още »

Пет кулинарни трика, които ще улеснят работата ви на домакиня

Съвети как да изгоним лошата миризма от хладилника и как да спасим картофите от прорастване. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous17-10-2018
bad credit loans guaranteed approval credit loans guaranteed approval credit loans guaranteed approval credit loans guaranteed approval
anonymous13-10-2018
credit loans guaranteed approval quick loan poor credit loans guaranteed approval bad credit loans
anonymous30-04-2018
college essay college essay help college essay minimum college essays

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта