Регистрация

Бързи любовни храни за Св. Валентин

13 Feb 2019   /   nina123   /   Видяна: 3402
Бързи любовни храни за Св. Валентин

Сладки и солени сърчица, които се приготвят за броени минути.

 

На празника на влюбените двойките сядат на една трапеза, за да вдигнат тост за чувствата помежду си. Други пък се надяват, че именно на този ден ще срещнат своята сродна душа, която да осмисли и ощастливи съществуването им. Независимо дали в любовната, пиещата или просто празнуващата категория попадате, несъмнено 14-и февруари ще завърши за вас с празнична трапеза. А ето какво можете да сложите на нея, за да докажете на себе си и околните, че денят не е съвсем обикновен.

 

Тъй като Св. Валентин и тази година се пада през работната седмица, едва ли ще имате много време за суета в кухнята. Ето няколко бързи идеи как да превърнете менюто в апетитни хапки за влюбени:

 

как се реже домат на сърцеПарти хапки сърца от чери домати. Това е експресен ордьовър, за който ще ви трябват чери домати, клечки за зъби и малко сол. Сложете едно доматче на дъска за рязане и го разрежете косо през ширината. След това обърнете едната половинка, допрете до другата и ще се получи сърчице. Фиксирайте с клечка за зъби. Вижте как точно се получава на главната снимка на материала. Можете да го поставите върху резен суха моцарела или листо босилек. Изглежда доста ефектно. Посолете. По абсолютно същия начин можете да направите сърчица от мини кренвирши. Отнемат само няколко минути и са добро мезенце за вино.

 

как се правят сърчица от кренвирши

 

парти хапки сърца за свети валентинФормичките за сладки правят чудеса. Още от зората на комунизма всяка кухня се е запасила с най-традиционните метални формички за курабийки, между които са и сърчицата. С тях можете да импровизирате много. Изрежете салами и кашкавали в този традиционен за празника символ. Така студените мезета ще са тематични. Можете да изрежете хляб, да го намажете с топено сирене, пастет, мармалад, шоколад или каквото друго харесвате. Ето още едно тематично мезе. Не изхвърляйте орезките. Остатъците от хляба можете да си изпечете за домашна галета, а от сирената и колбасите – да рендосате и да превърнете в топинг за топли сандвичи за закуска.

 

празнични сърца от шоколадСиликонови формички за лед или бонбони. С тях също можете да направите любовни хапки. Разтопете шоколад на микровълнова фурна или водна баня. Можете да използвате както тъмен, така и млечен или бял шоколад. Във формичките сложете розови топчета за украса, кокосови стърготини, ядки или ядливи парти сърчица. След това изсипете разтопения шоколад и приберете за няколко часа в хладилника да се стегне. Ето домашни шоколадови бонбони с украса.

 

силиконови формички сърчицаЖелирани сърца: В същите формички можете да изсипете просто вода с разтворена в нея захар и добавен разтворен желатин. Ето как стават желирани бонбони. По желание можете да ги нашарите с малко хранителна боя, за да станат червени или розови. Ако не сте любител на сладкишите, можете да разтворите желатина във вода, след това да подгреете и с тази смес да залеете напълнените предварително формички с наситнен колбас, смесен с добавки по избор. Това може да са наситнени кисели краставички, грах, варени яйца или картофи, царевица от консерва. Всички тях можете дори да разбъркайте с малко майонеза. Получава се солен бонбон с вкус на руска салата. А с продуктите може да се импровизира много.

 

Важно е да подберете и хубаво вино за вечерята. Допринесете за романтиката със заглушена светлина, деликатни аромати, нежна музика. Още идеи – вижте ТУК.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Отвори консерва и сготви у дома за броени минути

Бързи домашни бабини гозби с готови консерви от магазина. Храната е сготвена вкъщи за много кратко време като алтернатива на купените готови ястия. & виж още »

Чудеса за Св. Валентин със сърчице формичка за курабийки

Храна, оформена като сърце създава романтика в специалната вечер.   виж още »

Свети Валентин с любов и вкус на мед

Модерният свят чества деня на влюбените и обичта. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта