Регистрация

Отвори консерва и сготви у дома за броени минути

15 Dec 2022   /   nina123   /   Видяна: 2315
Отвори консерва и сготви у дома за броени минути

Бързи домашни бабини гозби с готови консерви от магазина. Храната е сготвена вкъщи за много кратко време като алтернатива на купените готови ястия.

 

Времето за направа на домашна храна често не достига в заетото ежедневие, ето защо работещите хора се редят на опашка пред топлите витрини в края на делничния ден. Факт е, че за минутите, в които чакате някой друг да сготви вместо вас, можете да си направите домашна храна, отваряйки консерви. Така поне ще знаете от кои продукти колко сте сложили, а и ще можете да си хапнете прясно сглобена манджа по вкуса ви, вместо да разчитате на полуфабрикати. Ето няколко идеи за народни гозби, които можете да направите за броени минути, отваряйки консерва или буркан.

Месо с грах. Тук най-общо ви трябват буркан с месо и консерва грах. Ако имате повече време, минете през чопъра глава лук и я запържете в малко олио в тенджера. Добавете 1-2 с.л. доматен концентрат. Можете да подправите с чубрица, мащерка, босилек, риган или друга подправка по избор. След това изсипете вътре съдържанието на опаковката със сготвено месо. Бъркайте няколко минути докато започне да цвърчи, а след това изсипете и грахта. Разбъркайте и можете да обявите за готово. Не солете преди да опитате, защото консервираните храни са добре осолени. А ако искате още малко да вдигнете нивото на ястието, сипете в тенджерата около 200 мл вода и добавете 1,5 с.л. брашно, разтворено в 50 мл студена вода. Разбъркайте и оставете да покъкри 5 минути. Получава се идеална грах яхния.

Рецепта за домашно свинско с грах

Наденица с боб от консерва. Вместо да се занимавате с варене на боб, си купете консервиран такъв. Нарежете наденицата на парчета и изсипете в тиган със сгорещено олио. След 5-6 минути бъркане добавете боба от консерва и изчакайте да закъкри. По желание ръснете лъжичка брашно за сгъстяване на соса. Подправете с джоджен и/или чубрица. Ако сте табиетлия, можете да пуснете в тигана и люто чушле или да ръснете лют пипер на люспи. А след броени минути ще имате боб с наденица, който напомня на бабините гозби от детството.

Рецепта за пържен боб с наденица и зеленчуци

Зеленчуци с нахут от консерва. Това е предложение за любителите на постната храна или онези, който искат бърза и различна гарнитура. Вземете си един плик микс от зеленчуци и ги изсипете директно замразени в тиган с малко олио. Първоначално ще зацвърчат, но след това ще се успокоят. Няколко минути по-късно прибавете нахут от буркан или консерва. Изсипете го с все течността. Подправете с кимион, посолете на вкус и можете да сервирате. Ако желаете това ястие да се превърне в яхния, сипете малко вода и добавете брашно, разбъркано в студена вода. След още малко кипене е станало идеалното постно основно.

Рецепта за яхния с нахут от консерва и зеленчуци

Инстантна зелен фасул яхния. Нарежете или минете през чопър глава лук. Изсипете в тиган със сгорещено олио и добавете доматен сос. Пуснете зърна бахар, дафинов лист и черен пипер. Можете да подлютите по желание. След няколко минути бъркане добавете съдържанието на буркан със зелен фасул или замразен зелен фасул. Сипете 200-300 мл вода и поръсете 1,5 с.л. брашно. Тук по желание можете да добавите колбас или месо от консерва, но и постно ястието пак е вкусно. След 8-10 минути махнете от котлона и хапнете.

Рецепта за постно ястие с картофи и зелен фасул

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бързо миене на чинии и чаши на ръка

Трикове за миене на посуда след пищна вечеря или домашно събиране.   виж още »

Два бързи начина за готвене на паста

Можете да накиснете спагетите или макароните, както и да ги направите на ястие в микровълновата фурна.   виж още »

Бързи любовни храни за Св. Валентин

Сладки и солени сърчица, които се приготвят за броени минути.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта