Регистрация

Съвети за мъже на романтична вечеря

10 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 5370
Съвети за мъже на романтична вечеря

Блеснете пред  дамата на сърцето си с няколко прости правила за романтичната вечеря.

В животинския свят мъжките екземпляри се хвърлят в ожесточени битки, издават странни звуци, променят окраската си, извършват ритуални танци и правят какви ли още не странни и често смешни актове с една-единствена цел – да впечатлят партньорката и да я привлекат за себе си. Хората, въпреки доста по-развития си мозък и огромната гама от възможности, с която разплагат, често се държат по същия начин, за да постигнат същата цел. което е обяснимо – и те са част от природата и са подвластни на нейните закони. Ако сте мъж, който е решил да блесне пред дама, за да спечели разположението й – било то мимолетно или дълготрайно, то тази статия е за вас. Ако пък сте жена, на която й е писнало всякакви „чукундури“ да я смайват с неадекватните си опити за свалка, можете да поздравите някой познат със следващите редове.

Съветите, които днес ще ви дадем не са просто митове, а дело на американския кулинар Джейсън Остин, който описва как един мъж да не се изложи, когато покани дама на интимна вечеря. Разбира се, колкото и да иска да блесне, представителят на силния пол трябва да е на ясно, че ако бъде неискрен, много лесно може да бъде заловен от нежната половина с доста по-развито шесто чувство за събеседниците си.

1. Мили мъже, запомнете, че жените са почти винаги на диета. Ако често ви е странно как успяват да се наяждат с толкова малко, без да умират – приемето го просто за факт. Затова не се приготвяйте с количества, достойни да нахранят китайска армия. Просто се наяжте хубаво преди вечерята. Да – звучи странно, но Остин е категоричен, че помага. Защото ако сте мъртво гладен, ще имате изнервено поведение или докато дамата ви гледа в очите и ви говори за себе си, вие ще се тъпчете нелепо, в опит да заситите глада. А това няма да й се хареса.

2. Ако имате намерение вечерта да продължи и след наяждането, първата стъпка е да скъсите дистанцията. Подредете масата така, че гостенката ви да няма много разстояние, в което да ви се измъкне. Сервирането на храна от общо блюдо също ще скъси периметъра й на бягство. А когато погледът й пламне от чашата хубаво вино, което е изпила, вече можете да отпуснете ръка върху облегалката на стола й, така че практически да сте я прегърнали.

3. Запомнете – жените не се впечатляват от количествата алкохол, които сте способни да погълнете. По-добре докажете, че умеете да бъдете джентълмен, отколкото, че имате данни да станете буре. Ако пък не пиете, то си сипете поне няколко глътки, така че да можете да предразположите съществото до вас да отпие от чашата си, без да се притеснява, че в последствие ще ви мирише на английски пъб.

4. И накрая – ако сте направили грешката да поканите жена на интимна вечеря, а си нямате хал-хабер откъде дори се пуска печката, няма нищо срамно в това да поръчате храна. Не се опитвайте обаче да излъжете, че вие сте я приготвяли, защото още на въпроса „след като го пушира, първо го карамелизира, а после го фламбира... или обратното“, ще бъдете неловко изловени и ще загубите доверието в себе си.

Разбира се успехът ви зависи не само от представянето на вечерята, но ако сме успели да помогнем да напарвите поне една стъпка към приближаването на целта, споделяйки ви съветите на американския готвач, ще сметнем дълга си изпълнен. Остава ни само да стискаме палци.     

 

Ето и няколко рецепти, с които можете да впечатлите (за по-сигурно направете тренировъчна вечеря преди официалната):

Сочно телешко с портокал

Торта Червено кадифе с крема сирене

Пикантно патешко с горчица и зелени ябълки

Цветчета от ягоди и киви

Десерт с домашен блат, малини, сирене и мента

Бьоф строганоф - телешко с гъби върху канапе от пюре

 

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Причината за някои известни маниери при хранене

Защо се дърпа стол на дамата и защо се попиват устните със салфетка преди отпиване?   виж още »

Този празник: Домашни бонбони за любимия човек

Лесни рецепти за романтични домашни бонбони, които веки може да направи. виж още »

Кулинарни изненади за 8-ми март

Бърза и вкусна вечеря за Деня на жената, направена в средата на работната седмица. виж още »

КОМЕНТАРИ

заказать продвижение сайта интернет магазин логин в скайпе SEO PRO1
заказать продвижение сайта в минске логин в скайпе SEO PRO1

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта