Регистрация

Японски салатен дресинг

Японски салатен дресинг
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3036

Салата от моркови и маруля със сусамов дресинг с мирин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¾ ч.ч. червен мисо сос (продава се в магазините за азиатски хранителни продукти)
  • 3 с.л. захар
  • 3 с.л. мирин (оризово вино - разпространено е в широката хранителна верига)
  • 2 с.л. гореща вода
  • 2 ч.л. светъл соев сос
  • ¼ ч.л. сусамово олио
  • 1 с.л. печени сусамови семена

За салатата:

  • ½ салата айсберг, накъсана
  • 1 морков, тънко нарязан

Начин на приготвяне:

1. В малка купа, смесете мисото и захарта.

2. Прибавете мирина, водата, соевия сос, сусамовото олио и семената.

3. Разбъркайте много добре.

4. Полейте айсберга и нарязаните моркови и разбъркайте, за да се покрият хубаво с дресинга.

5. Поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта