Регистрация

Шунка от свински врат с моркови и копър

Шунка от свински врат с моркови и копър
Средно   |   Порции 1,5 кг   |   Видяна: 1124

Домашен колбас от шпиковано свинско със зеленчуци, копър и чесън. Домашна шунка в плик за печене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг парче свински врат, свинска плешка или дуго цяло парче месо
  • 1 морков
  • 1 връзка копър
  • сол и пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. кетчуп

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте моркова, залейте с 1 с.л. кетчуп, добавете сол, пипер и 2 намачкани скилидки чесън. Разбъркайте.

2. В друга купичка наситнете копъра, добавете 1 намачкана скилидка чесън, сол и пипер и разбъркайте.

3. Месото положете върху дъска. С остър нож направете 4-5 напречни разреза на 2/3 до края на парчето. Важно е да не го срежете цялото. След това го обърнете и направете пак 4-5 напречни разреза със същата дълбочина. От тази страна обаче трябва да внимавате - разрезите трябва да се паднат по средата между два от другата страна.

4. Обтрийте мръвката със сол и пипер. От едната страна разпределете в разрезите копъра, обърнете и от другата разпределете моркова.

5. Разпорете плик за печене, за да стане на един пласт. Поставете месото в него и завийте стегнато руло. Краищата вържете като бонбон.

6. Получения бонбон сложете в лист алуминиево фолио и приберете в хладилник за 8-12 часа.

7. Махнете алуминиевото фолио, а бонбона сложете в тавичка. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна, намалете на 160 и дръжте вътре 3 часа.

8. След изваждане и охлаждане на стайна температура, приберете в хладилник без да разгъвате бонбона. Дръжте в хладилника 6-10 часа.

9. Извадете месото от плика и режете мръвката надлъжно, за да се получат напречни разрези на шпиковката. Така изглежда много красиво.

10. Поднесете като студено мезе или използвайте за плънка на сандвичи.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта