Регистрация

Домашна наденица от пилешко месо



Домашна наденица от пилешко месо
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4343

Домашна пилешка наденица с месо от бут.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.04.2018

Вкусни пилешки наденички правят Лора и Стоян, за да покажат колко е лесно да си сготвим домашна наденица, лишена от консерванти и всякакви търговски вредности, които се добавят в купешките колбаси. А след като оформим красивите пилешки вързопчета, наденичката се запича в маслен сос с бира и се поднася с апетитна гарнитура.

Първо се захващаме с месото, като избираме обезкостени пилешки бутчета без кожа. Нарязваме на парчета и смиламе на кайма. Ако нямате домашна мелачка, можете да помолите в магазина да ви улеснят. В хаванче се прави суха подправка за домашна наденица като се счукват заедно семена синап, черен пипер, сол, пушен пипер на прах и лук и чесън на прах.

Червата за наденицата можете да накиснете в топла вода, за да се отпуснат и да станат еластични. След това овкусената кайма се прекарва през месомелчаката с приставката за наденици, на която са нанизани червата. На разстояние от 20-тина см. се завива, за да се получат еднакви и дебели пилешки наденички.

Готовите наденички се надупчват с клечка за зъби и се редят в тава. Налива се бира и се добавя масло. Пече се на 200 градуса за 25 минути. Можете да не готвите наденицата по този начин, а да си я сварите например. По желание можете да сервирате с предложената от водещите гаритура от червена леща, която ще видите как се приготвя във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта