Регистрация

Домашна свинска шунка с чеснова коричка

Домашна свинска шунка с чеснова коричка
Лесно   |   Порции 1 кг   |   Видяна: 961

Домашна шунка от свинско в саламура с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За саламурата:

  • 1,25 л вода + 5 с.л. сол
  • 15 зърна черен пипер
  • 15 зърна кориандър (ако имате)
  • 10 зърна бахар
  • 2 дафинови листа

За микса от подправки:

  • 1 ч.л. кимион на прах
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 1 ч.л. пипер меланж или 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. едра сол
  • 3-4 скилидки чесън
  • 3 с.л. олио

И още:

  • 1 кг цяло парче свински врат

Начин на приготвяне:

1. Водата затоплете, разтворете в нея солта и добавете подправките. Оставете да се изстуди и потопете парчето месо. Ако не го покрива, прехвърлете в по-тесен съд. Приберете в хладилник между 12 и 24 часа.

2. В купичка смесете намачкания чесън с олиото и подправките за микса. Разбъркайте добре.

3. Извадете месото от саламурата и подсушете стриктно със салфетка или домакинска хартия. Обтрийте хубаво и плътно с микса от подправки.

4. Сложете месото в лист алуминиево фолио и завийте. Прехвърлете във втори лист и завийте пак. Сложете в трети и завийте финално.

5. Поставете в тава и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор. Печете 1 час и 10 минути.

6. След изваждане изчакайте да се охлади хубаво и чак после разгърнете. Сервирайте като мезе, основно с пресни зеленчуци или колбас за сандвичи.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта