Регистрация

Домашен салам с телешко и пуешко



Домашен салам с телешко и пуешко
Средно   |   Порции 750 г   |   Видяна: 2581

Руло от телешко с пуешко и подправки като заместител на купените салами.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашен колбас от пуешко и телешко месо с коричка от подправки се прави в канала Всегда Вкусно като алтернатива на купените колбаси, предимно замесени с механично отделени мръвки, добавка на соев протеин и консерванти и пребогати на сол и мазнини. Ето как да сервирате на семейството си полезно и вкусно месо, което да послужи за мезе, директно хапване на някое и друго резенче или пък като топинг за филийки, пици и плънка за сандвичи.

Смелете по отделно телешкото и пуешкото месо. Не е удачно да правите този салам със свинско, тъй като не се подгрява до температура, която може да избие заразите в този вид месо. Смлените меса подправете с 2 процента от теглото им сол и залейте с 10% от теглото им вода. Разбъркайте и приберете в хладилник за няколко часа да покиснат в саламурата.

Можете да си потърсите колагенов лист за домашни колбаси или да използвате плик за печене. Поставете го върху лист стреч фолио, за да не контактува найлона на фолиото директно с продукт, който ще се яде. След това поръсете листа с подправки - черен, червен и лют пипер, чесън и лук на прах, може и нещо по-екзотично като семена синап например или пък ким. Разпределете в едната част от фолиото телешкото, отгоре - пуешкото, после пак поръсете с подправки и завийте на руло. Гледайте във видеото как става най-лесно.

Рулото сушете за 2-3 часа в тава с вода във фурната на 85 градуса. После отцедете, приберете в хладилника за още 10-тина часа, за да се стегне колагенът от месото и е готово за хапване. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта