Регистрация

Чесново свинско със сметана и соев сос

Чесново свинско със сметана и соев сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 666

Свински пържоли в сметанов сос със соев сос, люта нотка, чесън и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 големи вратни пържоли с кост по желание
  • сол и пипер
  • 30 г масло + 1 с.л. олио
  • още 30 г масло
  • 6 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 3 с.л. соев сос
  • 400 мл млечна готварска незаквасена сметана с висока масленост
  • 1-2 люти чушлета по желание
  • гарнитура от картофено пюре или ориз по желание

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте пържолите със сол и пипер. Наситнете пресния лук.

2. Изберете си голям тиган, в който ще успеете да сместите и трите пържоли заедно. Сипете в него олиото, прибавете 30 г масло и пуснете на силен огън.

3. Щом маслото се разтопи, положете пържолите и гответе 5 минути. След това обърнете, намалете огъня на умерен и гответе още 5 минути. Извадете пържолите в чиния.

4. Добавете в тигана още 30 г масло и отгоре пресирайте чесъна. Бъркайте 1 минута, изсипете наситнения пресен лук и соевия сос и мешайте още 2 минути.

5. Залейте със сметаната, овкусете със сол и пипер и щом кипне, положтете пържолите в соса. Пуснете и парченца люта чушка или цели пикантни чушлета по желание. Сложете капак и гответе на умерен огън 15 минути.

6. Обърнете пържолите, залейте с лъжица с част от соса и сложете отново капак. Гответе още 5-6 минути.

7. Сервирайте като полеете с апетитния сос и поднесете хляб за топкане или гарнитура от варени картофи или ориз.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта