Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 13, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 13, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1905

Алекс Ковачев готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 13, сезон 13

Излъчен на 13.06.2019

Втора част

Готви Алекс Ковачев

Домакинът Алекс Ковачев сподели, че готвенето за него е антистрес лекарство и планира да направи ястия, които се хапват обикновено в дома му. След това обаче го видяхме в ситуация, където няма идея за рецептата, по която ще прави чийзкейк и вика на помощ съпругата си - Гери Малкоданска. Сега семейният екип се е настървил да се справи с менюто и да докара още един плакет у дома си.

Върху бисквитения блат за чийзкейка се поръсват парченца манго и се залива със смес от сметана, извара и разтопен бял шоколад. Алекс надипля спирали от краставица, които смесва с черни комато домати и бейби моцарела - това е салатата. За първо топло предястие двойката готви елотес кон крема - мексиканско ястие с печена царевица и пикантен сос от заквасена сметана с натрошено сирене. Второто топло предястие е запечени кошнички от авокадо с плънка от домати и чушки и топинг от сирена. Тази рецепта за авокадо допада дори на шеф Манчев. Третото топло предстие са броколини в кокосово масло с поръска от семена нар.

А четвъртото - може би е бомбата със закъснител в менюто. Домакинът решава да повтори апетитната карфиолена пица от вчера, като прави по-различно тесто. Дехидратиряният карфиол се смесва с бадемово брашно, мая, яйце, сода и вода. Но тук тръгват проблемите - сместа е лепкава и трудно се борави с нея. Все пак Гери има идея за излизане от ситуацията.

За основно ще има печен див скален лаврак в коричка от сол. Остатъкът от ястията ще бъде довършен на момента, за да са пресни и топли. И докато Алекс реди трапезата, гостите се качват в лимузината.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта