Регистрация

Хляб с маково семе на домашна пекарна

Хляб с маково семе на домашна пекарна
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2230

Домашен хляб със семена, изпечен на автоматична хлебопекарна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. суха мая
  • 450 грама брашно
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. маргарин или масло
  • 2 с.л. сухо мялко
  • маково семе количество на вкус
  • 250 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Подгответе продуктите във вашата домашна хлебопекарна като сложите първо водата и солта, след това маслото или маргарина, после сухото мляко, брашното, захарта и маята.

2. Изберете дългата програма за месене на хляб или хляб с добавки.

3. Изберете средна големина на хляба и твърда коричка.

4. Стартирайте програмата. Когато чуете сигнала за слагане на добавките, изсипете маково семе в количество по желание (между 3 и 6 с.л.).

5. Изчакайте машината да направи хляба.

6. Извадете го върху метална скара, за да се охлади за няколко минути. Не го поставяйте върху равна повърхност, защото ще се отвърне долната кора и ще стане глетава.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта