Регистрация

Хляб със сирене на домашна пекарна или ръчно замесен

Хляб със сирене на домашна пекарна или ръчно замесен
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5269

Домашен хляб с кашкавал, изпечен на машина или направен от вашите ръце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. суха мая
  • 400 грама брашно
  • 50 грама масло
  • 100 грама кашкавал или пушено сирене, настъргани на едро ренде
  • 210 мл прясно мляко
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

На хлебопекарна:

1. Слагайте продуктите в машината в следния ред - мляко, сол, масло (размекнато на стайна температура и нарязано на кубчета), пресятото брашно, захарта и маята.

2. Изберете желаната програма за коричка (мека, средна или твърда) и пуснете машината.

3. Щом чуете сигнала за поставяне на добавки, сипете рендосаното сирене.

4. Изчакайте докато хлябът стане готов.

На ръка:

1. Разтворете до шупване маята в част от млякото на стайна температура като добавите 2 щипки захар и щипка брашно.

2. През това време пресейте в тава брашното, направете кладенче в него, поръсете със захар, изсипете млякото (и това с маята, и чистото), сложете сол и масло встрани така, че да не се допират до маята.

3. Започнете да месите и щом тестото спре да се лепи по ръцете, го оставете да втаса за 30 минути на топло място.

4. Премесете отново, добавете настъргания кашкавал или сирене и оставете да втасва още половин час.

5. Оформете на питка, по желание намажете кората й с разбит жълтък и пуснете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до желаната готовност. Термичната обработка ще отнеме около 45 минути.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10-30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта