Регистрация

Хайдушко печено сирене шопски

Хайдушко печено сирене шопски
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 10514

Печено сирене с домати, яйце, люта чушка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 грама бяло сирене
  • 100 грама кашкавал
  • 1 яйце
  • 2 люти чушки
  • 1 домат
  • ½ глава лук
  • чубрица
  • шарена сол

Начин на приготвяне:

1. Въпреки че това не са традиционните продукти за оригинално сирене по шопски, все пак ако искате да постигнете онази народна автентичност на вкуса, го направете в земен гювеч.

2. Обелете домата и нарежете 1/3 от него на дъното на гювеча. Сложете малко от подправките.

3. Счупете на 2-3 парчета сиренето и го поставете върху домата. Овкусете отново с подправки.

4. Нарежете лука на полумесеци, останалия домат - на малки парченца и покрийте с него сиренето, така че да остане под „доматена завивка“. Сложете подправки за финал и НЕ разбърквайте.

5. Сложете капак и печете в средата на предварително загрята фурна на 200-220 градуса за 25-30 минути.

6. Извадете гювеча, махнете капака, поставете двете люти чушки върху доматите и счупете яйцето. Върнете във фурната за 5-8 мин. докато яйцето се запече.

7. През това време рендосайте кашкавала и щом яйцето е готово, поръсете плътно с кашкавал. Оставеет в спряна фурна за още 5 мин. или докато се разтопи кашкавала.

8. Сервирайте с любимия хляб, защото ястието е пикантно и има доста сос за топене. 

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта