Регистрация

Пилешка гозба на стоманен садж



Пилешка гозба на стоманен садж
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 490

Пилешко с картофи, гъби, чушки и лук на жив огън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Готвенето на садж е традиционно за източните части на Азия, а в България този съд често се бърка с познатия глинен или керамичен сач, в който се поднасят автентични народни гозби. Миро от канала Готвене за начинаещи обаче решава да покаже какво е садж и как се правят вкусни гозби на него. Затова запретва ръкави и нарязва пилешко месо от бут на хапки, картофи и гъби - на по-едричко, чушки - на ленти и лук - на полумесеци.

Следва да се приготви саджът - налива се повечко олио, тъй като покритието му може да залепи продуктите. Напалва се огънят и мазнината се сгорещява. За да има по-апетитен аромат, се добавят скилидки чесън и пресни билки. А после месото се изсипва и се пържи 6-8 минути докато хване апетитна коричка. Мърда се встрани и се добавят картофите в събраната в центъра на саджа мазнина. Отгоре се разпределя лукът. Похлупва се с тава и се задушава 15-тина минути като на средата на времето се разбърква. Следват гъбите и чушките. Ястието се овкусява със сол и се готви още 15-тина минути. А после е готово за хапване.

Този начин на готвене е идеален за пикник, къмпинг или просто хапване сред природата с другари. А количествата на продуктите са по ваша преценка - зависи колко сте гладни и колко е голяма компанията.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта