Регистрация

Телешки стек с доматен сос

Телешки стек с доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4631

Бифтек с шунка, моцарела и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 телешки стека
  • 1 скилидка счукан чесън
  • фино нарязан магданоз
  • 1 разбито яйце и галета за панировката
  • олио за пържене
  • 4 резена шунка и 4 филийки моцарела
  • 1 опаковка доматено пюре
  • 2 зрели домата, нарязани на филийки
  • настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Начукайте месото с чукче за пържоли.

2. Сложете готовите стекове в купа.

3. Овкусете с чесън, магданоз, сол и смлян черен пипер на вкус.

4. Покрийте купата с фолио.

5. Сложете я в хладилника за 1 час или повече.

6. Потопете стековете в яйце и покрийте с галета.

7. Изпържете ги в сгорещеното олио до златисто-кафяво.

8. Сложете така запържените бифтеци в тавичка.

9. Върху всеки сложете резен шунка и резен моцарела, а между тях - резен домат.

10. Изсипете доматеното пюре върху всичко това.

11. Накрая покрийте с настърган пармезан и сложете във фурната да се разтопи.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта