Регистрация

Телешко с коричка от кафе

Телешко с коричка от кафе
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 941

Телешки пържоли с кафе и маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г телешко месо (филе, пържоли)
  • 3 с.л. едро смляно кафе еспресо
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. черен пипер на прах
  • 50 мл оцет
  • 50-60 г масло
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Смесете кафето със солта и пипера и в тази смес хубаво овъргаляйте телешкото.

2. Намокрете тензух или друг парцал с оцет и увийте овкусените меса в него. Приберете в хладилник за минимум 4 часа.

3. Запържете месото в част от маслото като просто го запечатите, за да останат соковете му в него. Пресипете в касерола събралия се сос от готвенето на мръвките. Можете да сипете 2-3 с.л. вода, да подгреете съда и да остържете останалите парчета. Запазете си ги в касеролата.

3. Лука нарежете на полумесеци и разпределете на дъното на тавичка. Разгърнете пържолите от оцетените парцали и ги подредете върху лука. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.

4. Месото извадете и заделете. Лука пресипете в купата на блендера и пюрирайте.

5. В касеролата със соса добавете лука и разбитото в малко вода брашно. Изчакайте да кипне и махнете от огъня. Добавете останалото масло, като трябва да е студено. Ако сосът е станал на бучки, пюрирайте отново. Ако е прекалено гъст, добавяйте масло, вода или бульон. Получения сос разпределете върху месото. Поръсете по желание с наситнен магданоз и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта