Регистрация

Пържено телешко със сос чимичури

Пържено телешко със сос чимичури
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 746

Пържен телешки стек със сос от магданоз и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • връзка магданоз
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1/4 ч.л. лют пипер
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1 с.л. оцет
  • 5 с.л. зехтин

За месото:

  • 2 тънки и дълги телешки пържоли или телешки ребра без кост (по около 350-400 г всяка)
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 глава червен лук
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Направете първо сос чумучури. За целта нарежете на много ситно листата на магданоза и чесъна и ги прехвърлете в купичка. Добавете черния и лютия пипер, солта, ригана, оцета и разбъркайте. След това налейте и зехтина и разбъркайте отново. Дръпнете настрана - ще ви трябва чак за поднасянето.

2. Пържолите изтънете, ако са прекалено дебели. Дебелина от 2 см. е достатъчна. Покапете първо от едната страна двете меса с 1 с.л. зехтин общо, след това поръсете сол и пипер и нежно втрийте. Обърнете от другата страна и повторете същото.

3. Червения лук нарежете на едро, двете скилидки чесън леко сплеснете с ножа и после разполовете.

4. Сгорещете 1 с.л. зехтин в тиган на силна температура. Сложете месата за 1 минута, обърнете и намалете огъня на умерен. Пуснете маслото, нарязано на кубчета и лука и чесъна. Гответе две минути. Обърнете отново.

5. С лъжъица гребвайте от маслото, лука и чесъна и заливайте с него непрестанно месата. Гответе така 3 минути. Обърнете и повторете.

6. Извадете месата и оставете да починат за 3-4 минути с все лука и чесъна.

7. Можете да нарежете и да поднесете със соса. От него се гребва или се топка. Много апетитна комбинация е.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта