Регистрация

Тако яки - калмар по японски

Тако яки - калмар по японски
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 6619

Вкусни топчици паниран калмар - традиционно японско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За течното тесто:

  • 1/4 и 2 с.л. брашно за сладкиши
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 яйце
  • 150 мл вода
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 15 парчета нарязано на кубчета тако (калмар)
  • накъсано зеле
  • настърган морков
  • счукан джинджифил и зелен лук

За украса:

  • майонеза
  • смлени водорасли
  • резен сушена риба тон

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за течното тесто в купа и разбъркайте хубаво. Прибавете зелето, моркова, джинджифила и зеления лук.

2. Сгорещете съд за такояки с олио, сипете от тестото във всяка формичка и след това прибавете по едно парче калмар. Когато тестото стане хрупкаво отвън, обърнете така, че да се образува топка и гответе до златисто-кафяво.

3. Прехвърлете готовите топки в чиния и украсете с майонеза, водорасли на прах и резен сушена риба тон. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта