Регистрация

Същинското замесване на яйчено тесто за козунак с локум - част 3



Същинското замесване на яйчено тесто за козунак с локум - част 3
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 3266

Как се натиска тестото, за да гарантира козунак с мека сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

      Козунакът изисква внимание, сръчност и умения. Ето продължението на част 1 и част 2, в които се учим как се замсва сладкото великденско хлебче. Тук вече вкарваме в акция цялото брашно и започваме да месим гладко, еластично и нелепкаво тесто. Учим се на техниката как от сместта се получава нелепнеща субстанция, която се натиска по точно определен начин.  

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта