Регистрация

Козунак с локум, лимонова кора, стафиди и ванилия - част 1



Козунак с локум, лимонова кора, стафиди и ванилия - част 1
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 6179

Първи тур от замесването на голям домашен козунак с жива мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Странна, но явно ефикасна техника за направата на козуначено тесто. В брашното се прави директно кладенче, където живата мая се натрошава, поръсва със захар, за да ферментира хубаво и след това се оставя на топло, за да шупне. А в този хляб за Възкресение слагаме и богата плънка, която ще го направи още по-вкусен заради съчетанието от сушени плодове, ядки и локум.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 180
  2. 30
  3. кето
  4. 50
  5. 18
  6. 400
  7. чесън
  8. люто
  9. ром
  10. 200

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта