Регистрация

Безглутенов хляб от карфиол с чедър



Безглутенов хляб от карфиол с чедър
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2108

Сандвичи от карфиолени хлебчета с пармезан и чедър. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.10.2017

Безглутенов сандвич в питка без брашно правят Лора и Стоян, като показват една много странна и интересна рецепта за направа на хляб от карфиол. А когато псевдотостовете се изпекат, върху два от тях се запича жълто сирене, за да се получи уникална основа на сандвич. Малко зеленчуци, захлупваме с втора филийка и имаме идеална безглутенова храна, която е нетрадиционно мезе за вина или пък безмесен обяд или вечеря. Ето как се прави:

Карфиолът се смила на трохи в блендер, наситнява се и галва лук шалот. След това се загрява масло в тенджерка и в него се запържват карфиола и лука докато водата се изпари напълно. Получават се трохи, подобни на брашно. То се смесва със сол, пипер, риган и мащерка, добавя се яйчен белтък за спойка и се рендосва пармезан. Ето как се прави безглутеново тесто от зеленчуци. След това с формички правим питки в тава, застлана с хартия за печене. После зеленчуковите хлебчета влизат във фурната за близо половин час. Ще познаете, че са готови по образуването на кафява коричка.

Върху две от хлебчетата подреждаме резени чедър. Връщаме във фурната докато сиренето се разтопи. Отгоре слагаме зеленчуци по желание и захлупваме с другите две хлебчета. Лора и Стоян се спират на сушени домати и магданоз, за да създадат елегантен ордьовър, но вие можете да сложите резени пресен домат, краставица или листни зеленчуци. Свободни сте да импровизирате според вкуса си.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта