Регистрация

Студена млечна супа с царевица



Студена млечна супа с царевица
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1649

Лятна супа от пюрирана сурова царевица с мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.07.2017

Странен таратор от царевица или царевична супа със сметана показват Лора и Стоян като дават още една идея как с храна да борим летните горещини. Получава се кадифено млечно предястие, кояето е доста по-изискано от таратора, а се приготвя и една идея по-бързо.

За тази супа ни трябва сурова млечна царевица, която има специфичен приятен вкус и аромат и е доста свежа и богата на витамини (особено ако си намерите продукт, който не е отглеждан под влиянието на генна модификация... което при царевицата е леко сложно). Зърната се отстъргват с нож от кочана и се накисват в сок от лайм. Тази стъпка отнема време, но е добре да се направи, за да стане царевицата мека и да придобие онзи свеж леко кисел вкус. После кисналите зърна влизат в купата на блендера или пасатора. Добавя се червен лук и чесън, листенца босилек, сол и черен пипер и след това всичко се залива с мляко и течна готварска сметана (по-вкусно е с животинска). Остава да бръмнете няколко пъти докато сместа се хомогенизира.

На финала можете да прецедите супата, за да бъде съвършено кадифена, а след това да охладите хубаво и да поднесете накапана със студено пресован зехтин. Вкусно и разхлаждащо - опитайте!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта