Регистрация

Крем супа от царевица с месо



Крем супа от царевица с месо
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1287

Царевична супа с печено свинско и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.09.2017

Две ястия в едно правим по рецепта на Лора и Стоян като първо изпичаме свинско филе на грил с ароматни и пикантни подправки, а отделно приготвяме супа от царевица със зеленчуци. Ако желаете можете да си сготвите само един от двата компонента, като ще имате страхотно печено парче месо и вегетарианска царевична супа, превърната в кадифено пюре, в което се запазват малко зрънца за хрупкавост. Но като че ли симбиозата от двете също е изкусителна - гъста пюрирана супа с царевица, в която са скрити печени свински хапки и е поднесена със заквасена сметана, листенца пресни билки и любимия хляб.

Първо се захващаме с месото, като го намазваме със зехтин и обтриваме със сол, пипер, кимион и пушен лют пипер. После го мятаме на наребрен тиган, грил или скара и готвим от всички страни. А докато то цвърчи, можем да се заемем със супата. В тенджера се запържват наситнени лук и чесън, в хаванче се счуква синапено семе, а зрънцата царевица се остъргват от кочана. След това в тенджерата се добавя царевицата и синапа, овкусява се с подправки, долива се пилешки бульон и се готви половин час.

Част от супата се заделя, а останалото се пюрира. Ако искате можете да пасирата всичко или пък да оставите в естествен вариант. Свинското се нарязва на хапки и се добавя в чорбата. Готви се няколко минути и след това се поднася със заквасена сметана, листенца кориандър или магданоз и хялб по желание.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта