Регистрация

Сочни свински пържоли с гарнитура



Сочни свински пържоли с гарнитура
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2359

Свински котлети с лук и цитрусов сос, поднесени с гарнитура от сотиран зелен фасул с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.04.2017

Повече бързо, повече лесно или най-много вкусно - трудно е да се определи в тази рецепта за печено свинско с цитрусов сос и зеленчуци, поднесено върху сварен зелен фасул с горчица и чесън. Това е уникална семейна вечеря, с която ще се нахранят царски четири гърла, а приготвянто ще отнеме на домакинята около половин час.

Първо пържолите се овкусяват с лимонов пипер и сол. Ако нямате лимонов пипер, сложете черен пипер и лимонова кора. Следва дебелите котлети да се запържат на тиган в малко зехтин - толкова малко, че термичната обработка може да бъде наречена и печене. После в същия тиган се запържва лук и домат, заляти със сока и кората на един портокал. Накрая в тигана се връщат пържолите и остават в соса, за да се овкусят.

През това време вече трябва да сте сложили водата за зеления фасул, която е завряла. Шушулките се сотират, а после се овкусяват с намачкан чесън, горчица и сол. В чинии се разпределя зелен боб, върху него се слага по една сочна свинска пържолка, която отгоре се залива с цитрусовите зеленчуци.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта