Регистрация

Свинско със салвия в сметанов сос

Свинско със салвия в сметанов сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1005

Печено свинско със сметана и салвия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 неголеми свински пържолки
  • 2 глави лук
  • 3 с.л. оцет
  • зехтин
  • 200-250 мл течна незаквасена готварска сметана
  • 8 листа салвия (градински чай)
  • 20 г масло
  • сол и пипер
  • магданоз за поръсване по желание (вкусът според някои хора се бие с този на салвията)

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте месото със сол и пипер и оставете да си почине за няколко минути.

2. Докато почива, наситнете лука.

3. Сгорещете в тиган 1 с.л. олио или зехтин и добавете в него маслото и салвията.

4. Запечатайте пържолките от двете страни за по 2-3 минути и прехвърлете в тавичка.

5. Залейте със соса от тигана, като си оставите няколко капки. Поставете по листо салвия върху всяка мръвка.

6. В тигана сипете наситнения лук и щом леко започне да потъмнява, залейте с оцета. Овкусете със сол и пипер и оставете на умерен огън при периодично разбъркване докато оцета изври.

7. Задушения лук разпределете върху пържолките със салвия.

8. Залейте със сметаната и печете на 180 градуса за 25-30 минути.

9. След изваждане по желание поднесете с поръска от наситнен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта