Регистрация

Солен кекс с пресен лук, тиквички и домати



Солен кекс с пресен лук, тиквички и домати
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1515

Баница със зеленчуци и сос от кисело мляко и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.03.2018

Тази вкусна палачинкова запеканка със зеленчуци прилича едновременно на фритата, баница, бюрек, солен кекс или пай, а представлява печени зеленчуци в тесто за палачинки, поднесени със сос от сирене и кисело мляко с чесън и подправки. Приготвя се лесно и е идеално делнично основно без месо.

Първо се захващаме със зеленчуците, и си взимаме тиган, тава или касерола с огнеупорни дръжки. Тиквичката се реже на кубчета, чесъна се настинява, а пресния лук се реже на гредички. Сгорещява се зехтин и в него се запържват зеленчуците. Добавят се цели или разполовени чери домати, горчица, сол и пипер и се готви за няколко минути. След това се маха от котлона, поръсва се с наситнен магданоз и се пъхва във фурната на 180 градуса за 15 минути.

Хубавото на тази рецепта е, че докато се готви някой от компонентите, имате време да направите другия. Така не се налага да чакате или бездействате в кухята. Сигурно вече установихте, че рязането на магданоза идално пасна с пърженето на зеленчуците. Сега, докато те се запичат, си правим тестото като разбиваме яйца със сол, брашно, зехтин и мляко. Запечените зеленчуци заливаме с тази смес и оставяме да се готвят на същата температура за още 15 минути.

А през това време правим и сос за поднасяне като в кисело мляко намачкваме или рендосваме сирене, добавяме намачкан чесън и наситнени босилек и магданоз. Изпеченият кейк се сервира със сос за потапяне или заливане.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта