Регистрация

Морковен кейк с ром

Морковен кейк с ром
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 2760

Морковен кейк с ром и глазура с крема сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 ч.л. сода за хляб
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. бахар
  • 1 ч.л. смлян карамфил
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 1/2 ч.ч. олио
  • 4 яйца
  • 1/4 ч.ч. тъмен ром
  • 1 ч.л. настъргана лимонова или портокалова кора
  • около 4 ч.ч. настъргани сурови моркови
  • 1/2 ч.ч. натрошени орехи

За глазурата с крема сирене:

  • 226 г. крема сирене, меко
  • 6 с.л. масло, меко
  • 3 с.л. ром
  • 1 пакет (450 г) пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС. Намаслете 25,4-см форма за кекс или 10 мини формички.

2. В купа смесете брашното, содата за хляб, бакпулвера, солта и подправките.

3. В друга голяма купа разбийте захарта и олиото с електрически миксер до получаването на крем. Добавете яйцата, едно по едно и разбивайте 2-3 мин. Добавете рома и цитрусовата кора.

4. Прибавете към брашнената смес по 1/2 ч.ч. на добавяне. С помощта на шпатула смесете морковите и орехите и разбъркайте до хомогенност.

5. Налейте течното тесто в предварително подготвения съд или съдове и печете 1 ч. и 15 мин. Извадете от фурната и оставете да се охлади в съда. Извадете от формичката и глазирайте.

6. На глазурата: с електрически миксер разбийте крема сиренето и маслото до гладкост и добавете рома.

7. Добавете захар, по 1/2 ч.ч. на добавяне и полейте с тази глазура кейка преди поднасяне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
37
4 мн. добре
6
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта