Регистрация

Сладоледен сладкиш със сини сливи и вино



Сладоледен сладкиш със сини сливи и вино
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1316

Плодово сорбе с ванилия и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.10.2017

Сорбе със сини сливи в сладък винен сос с дъх на ванилия готвят Лора и Стоян, като представят рецепта за вид плодов сладоледен сладкиш, с който можете да посрещнете гости. Десертът се получава и от други плодове, затова използвайте начина на приготвяне като придобиване на базисни познания в правенето на домашни сладоледи, а след това импровизирайте според вкуса, наличните плодове вкъщи и сезона. Ето и как се прави сорбе със сливи:

Сливите се разполовяват, почистват се от костилката и се подреждат в тава с ципата надолу. След това се покапват с мед и се пекат на 200 градуса за половин час. През това време се прави соса - в касерола се изсипва бяла захар, добавят се семките и шушулката на една ванилия и се залива с червено десертно вино. Лора и Стоян избират Мадейра, но можете да използвате и традиционната Марсала. Сосът се кипва и редуцира, а след това не забравяйте да извадите шушулката от него.

Изпечените сливи се пюрират с пасатор, после се прецеждат и след това се смесват с винената редукция. Пресипват се в метален съд и се прибират във фризера, като на всеки 40-тина минути десертът се разбърква. На петия час от стартирането на начинанието вече ще иамте съвършен сладолед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта