Регистрация

Пълнени сини сливи с рикота



Пълнени сини сливи с рикота
Средно   |   Порции 25 броя   |   Видяна: 1674

Хапки от сини сливи с крем от рикота и заливка от кафе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.12.2017

Пълнени сини сливи с крем от сладко сирене, шоколад, портокалови кори и аромат на ванилия и канела, които се поднасят върху сос от кафе с кардамон - това готвят Лора и Стоян като дават идея за домашни бонбони от плодове, изискано следятстия или глезорански десерт. Киселата нотка от сливите се съчетава идално с неутралния вкус на рикотата и подсладения крем, за да се получи кулинарна идилия. Ето и как са прави:

Първо си приготвяме кафе еспресо, което кипваме и обогатяваме с бренди и кардамон. След това в сместа накисваме сините сливи и ги оставяме да се отпуснат и набъбнат. А докато това се случи - правим плънката като разбиваме сирене рикота с пудра захар, портокалови или лимонови корички, наситнен черен шоколад, канела и ванилова захар. Получава се негладък крем със силен аромат и нежна текстура.

Добре накиснатите сини сливи отцеждаме от течността, но не изхвърляме ароматното кафе. След това с пръст оформяме жлеб във всяка слива и го пълним с рикота. Най-лесно става с пош, а как точно се прави - гледайте във видеото. Останалото кафе кипваме със захар до редуциране, а на финала украсяваме платото със сос кафе, подреждаме в него плодовите бонбони и отгоре поръсваме с още шоколад или покапваме с още от кафе соса - получава се уникално красива.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта