Регистрация

Пържен сладолед с хрупкава коричка

Пържен сладолед с хрупкава коричка
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1797

Паниран сладолед в корнфлейкс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 купа от любимия ви сладолед (около 800-900 г)
  • 70 г кокосови стърготини
  • 2 яйца
  • 1 с.л. мляко
  • 1 с.л. канела на прах
  • 200 г корнфлейкс (с готовност да протрябва още малко... евентуално)
  • олио за пържене на маслена баня
  • * задължително е да имате голяма кръгла лъжица за гребане на сладолед

Начин на приготвяне:

1. Застелете си тава с хартия за печене и си освободете достатъчно място за нея във фризера или камерата на хладилника.

2. Вземете купата със сладоледа и със специалната лъжица си нагребете 8 големи топки, които разпределете върху хартията. Приберете във фризера или камерата за поне 3 часа.

3. Корнфлейкса приберете в плик и направете на не много ситно брашно като търкаляте точилка за тесто или стъклена бутилка върху плика.

4. Смесете получената царевична панировка с кокосовите стърготини.

5. Разбийте яйцата и добавете в тях млякото.

6. Взимайте чевръстичко всяка топка сладолед, овалвайте в царевичната смес, след това в яйце и после пак в царевичната смес. След това връщайте топката на предишното й място в тавата. Когато приключите с всичките 8 броя, ги върнете бързо обратно във фризера за поне 16 часа.

7. Сгорещете силно олио в дълбок съд. Взимайте топка от сладоледа и пържете за 40 секунди до минута. Топката трябва да потъва напълно в съда, а вие - да я въртите с решетъчна лъжица по време на пърженето.

8. Готовите панирани сладоледчета редете в чиния, застлана с домакинска хартия, без да се допират едно до друго. Сервирайте скоро след пърженето, защото рискувате сладоледът да се стопи и панировката да стане глетава.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта