Регистрация

Сладки картофи с червен лук и сирене

Сладки картофи с червен лук и сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 10469

Запечени картофи с топинг от сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  •   4 големи сладки картофа
  •   ½ глава червен лук, нарязан
  •   150 грама сирене
  •   ½ чаша кориандър, нарязан
  •   2 скилидки чесън
  •   1 чаена лъжица сушен лют пипер
  •   кимион
  •   зехтин
  •   сол

Начин на приготвяне:

1. Варете сладките картофи на пара, докато омекнат, но без да стават на каша. Отнема около 15-30 минути, в зависимост от големината на картофа.

2. След като са готови оставете картофите в студена вода. Докато изстиват, смесете добре чесъна, пипера, кориандъра и сиренето.

3. Нарежете картофите на шайби с големина около един сантиметър.

4. Върху лист кухненска хартия поставете една шайба картоф. Върху нея малко лук, а след това малко от микса със сирене. Всяка порция трябва да съдържа три парчета картофи, като върху сиренето най-отгоре поръсвате с малко кимион.

5. Печете за около 10-15 минути на висока температура, докато сиренето леко покафенее.

6. Овкусете със зехтин, кориандър и сол на вкус, непосредствено преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта