Регистрация

Сладки картофи с кленов сироп и ядки



Сладки картофи с кленов сироп и ядки
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1171

Печени батати с масло и сладък сос с кленов сироп и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако говорим за картофи и предястия, освен пържените бирени мезета, по-изисканите и атрактивни ордьоври се правят от модерните сладки картофи, наричани още батати. На вкус те наподобяват симбиоза между картоф и тиква, а начинът им на готвене може да се впише в рецепти както за тиква, така и за картоф. Каналът Tasty предлага да си направим лесно предястие или гарнутира, в която се преплитат сладкият и соленият вкус и гали небцето с изтънченост. Не е трудно - ето как.

Сладките картофи се измиват добре, защото се готвят с кората. Нарязват се на тънки лентички, но до половината на ширината си. Как да ги нарежете бързо - гледайте хитрия трик във видеото. След това се подреждат в тава и се намазват със зехтин. Запичат се за 40 минути на 200 градуса. През това време се приготвя соса - от смесени натрошени на едро ядки с масло, розмарин и кленов сироп. След разтапяне на водна баня или в микровълнова фурна, апетитната заливка е готова. Изпечените батати се вадят от фурната и се овкусяват с нея. По желание се поръсват с едра сол и още малко наситнен розмарин. Допичат се за 10-тина минути.

А след това имаме картоф с карамелена коричка, сладникава нотка и солен елемент. Най-големите импровизатори биха поръсили и с лют пипер на люспи, може би. Гледайте как се прави и опитайте у дома си - така ще имате на трапезата нещо вкусно и различно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта