Регистрация

Селски качамак с масло и сирене



Селски качамак с масло и сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6121

Качамак със сирене и пържено масло на редове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Качмак със сирене - една класика, която бабите ни доста често са похапвали за закуска. А вкусното ястие се е отблагодарявало на телата, зареждайки ги с куп полезни витамини и минерали, важни за развитието и правилната функция на органите и системите в организма. Е, днес за съжаление над 90% от царвицата в света е продукт на генната модификация и вече царевичните храни не са така благодатни, но все пак си остават вкусни. Пък ако си намерите и БИО царевично брашно - вече можете да направите това българско ястия по автентичен и полезен начин и да нахраните децата и цялото семейство с нещо наистина здравословно. Рецептата е на кулинарния влогър Толик, който не спира да изненадва с вкусни и лесни за направа ястия.

Добре е да работите на два отделни котлона, за да върви готвенето паралелно и да стане по-бързо. Но и да действате едно след друго - маслената смес няма да отнеме повече от 5 мин. Водата се подсолява и се кипва, а царевичното брашно се разтваря в малко вода. След това на бавна струя се прибавя към кипящата вода. После се бърка до сгъстяване на сместа и се оттегля от огъня.

Маслото се разтапя на слаб огън или на загасения котлон след направата на царевичното варено тесто. В него се добавя червен пипер и се маха от огъня. Остава да сглобим качамака - ред тесто, отгоре натрошено бяло саламурено сирене, маслена заливка, пак тесто, пак сирене, пак масло... и  така три пъти. Накрая качамакът изглежда превъзходно. Пък и се очаква да е доста вкусен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта