Регистрация

Свински хапки със сметана и соев сос

Свински хапки със сметана и соев сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1312

Свинско в сметанов сос с пикантна нотка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг шарено свинско филе
  • 2 с.л. олио
  • 200 г лук (1-2 глави)
  • 6 скилидки чесън
  • 1/4 ч.л. лют пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 80 мл оцет
  • 4 дафинови листа
  • 80 мл соев сос
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 250 мл вода
  • 1 с.л. захар
  • 250 мл течна млечна готварска сметана
  • 1-2 стръка пресен лук
  • люто чушле по желание

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на хапки. Лука - на тънки полумесеци, а чесъна наситнете или намачкайте в хаванче или с преса.

2. Вземете тенджера и сгорещете в нея олиото на силен огън. Пуснете половината от месата вътре и гответе 3-4 минути, като въртите с щипки, за да се запечатат от всички страни. След това извадете и без да слагате нова мазнина, повторете "упражнението" и с втората половина месца. Като побелеят от всички страни, ги извадете.

3. Намалете огъня на умерен и добавете лука. Гответе 3 минути, добавете чесъна, лютия пипер, дафиновите листа и солта. Гответе още 2-3 минути като разбърквате. Лукът трябва да стане златист, но да остане сочен.

4. Налейте оцета, кипнете, след 1 минута залейте със соевия сос и добавете черния пипер. Гответе още 1 минута.

5. Залейте с водата, върнете месото в ястието, добавете захарта и кипнете. Захлупете с капак и оставете да къкри 30 минути.

6. Залейте със сметаната, кипнете и гответе 10 минути. След това прибавете наситнен пресен лук, разбъркайте и махнете от огъня.

7. Поднесете топло със соса от готвенето и по желание поръска от още пресен лук и шайби люто чушле.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта