Регистрация

Пържено свинско с пържени картофи и лук

Пържено свинско с пържени картофи и лук
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1172

Свински хапки на тиган с картофи и лук, люто чушле и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 мл олио
  • 1,6 кг свинско месо
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 100 г масло
  • 2 кг картофи + 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 500 г лук
  • 6 скилидки чесън
  • 2-3 червени люти чушлета
  • 30 г магданоз
  • зърна нар или чери домати за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Свинското нарежете на едри хапки - по-точно парчета с големината на 2 хапки.

2. Сгорещете в много голям уок или голяма тенджера олиото и запържете месата. Първо гответе на силен огън 4-5 минути при непрестанно бъркане, за да се запечатат. След това намалете температурата на умерена, добавете сол и пипер, разбъркайте и оставете да се готвят като периодично размешвате. След 15 минути извадете в отделен съд.

3. Докато месото се готви, нарежете картофите на едри полумесеци. След изваждането на мръвките добавете в отделилия се сос маслото и щом се разтопи изсипете картофите и посолете. Оставете да се готвят 15-20 минути, като на всеки 5 минути разбърквате добре.

4. Докато картофите се готвят нарежете лука на полумесеци, почистете и намачкайте скилидките чесън, а лютите чушки нарежете на тънки кръгчета.

5. Върнете месото в ястието с все отделилия се сос на дъното на чинията с мръвки, изсипете лука и чесъна и засилете леко огъня. Гответе 7-8 минути като мешате.

6. Намалете огъня, добавете лютите чушлета, опитайте на соленост, разбъркайте и оставете да се задушава 5-6 минути. Опитайте по картоф и мръвка, за да видите дали са готови.

7. Поръсете ястието с наситнен пресен магданоз, разпределете в чинии и украсете с чери домати или зърна нар.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта