Регистрация

Свински хапки с елда и зеленчуци

Свински хапки с елда и зеленчуци
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 944

Как се готви елда със свинско, лук и моркови?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 500 г свинско месо
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 200 г лук
  • 200 г моркови
  • 3 скилидки чесън + 3 с.л. олио
  • 300 мл елда + 1 ч.л. сол
  • 600 мл вода
  • 50 г масло
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското месо на хапки. Морковите рендосайте на едро ренде. Лука наситнете.

2. В голям тиган сгорещете 2 с.л. олио и изсипете вътре мръвките. Гответе на умерен огън 10 минути като бъркате периодично. Овкусете със сол и пипер и извадете в отделен съд.

3. В същия тиган изсипете лука, гответе 3 минути, добавете морковите и бъркайте и гответе още 2 минути. Изсипете намачкания чесън, залейте с 3 с.л. олио и размешайте добре.

4. Върнете мръвките в тигана, поръсете измитата елда отгоре, посолете, залейте с водата, добавете бучка масло, разбъркайте.

5. Щом кипне сложете капак и оставете да се готви 25 минути на слаб към умерен огън.

6. Разбъркайте финално в края на готвенето, поръсете с листа наситнен магданоз и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта