Регистрация

Каша от елда с тиквички и моркови

Каша от елда с тиквички и моркови
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1092

Здравословна закуска или полезен обяд от варена елда с масло и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г тиквички
  • 250 г елда
  • 150 г моркови
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 50 г масло (или растителна мазнина за готвене, ако искате да е постно)
  • 1 ч.л. сол
  • 400 мл вода
  • пресен лук или магданоз за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Елдата залейте с вода и оставете да се отпусне - между 1 и 8 часа.

2. Измийте тиквичките и ги разполовете по дължина, след това нарежете на 3-4 парчета по дължина всяка половинка и после напречно на кубчета с дебелина около 2 см. Можете да не белите, ако кората е гладка и прясна. Нарежете на малки кубчета морковите - по начина, по който се режат тиквичките, е най-практично - просто парчетата морков трябва да са по-малки - около 0,5 см. Наситнете и лука.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука на умерен огън за 3 минути. Добавете отцедената елда и маслото и гответе още 3 минути като бъркате.

4. Вкарайте моркова и тиквичката в ястието, бъркайте две минути и добавете солта и водата. Щом кипне, намалете огъня на слаб към умерен и сложете капак. Гответе 30 минути.

5. Поръсете с пресен лук или магданоз и поднесете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта