Регистрация

Руска солена торта с риба и майонеза

Руска солена торта с риба и майонеза
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1741

Руска салата с шпроти, варени картофи, моркови, лук, майонеза и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бурканче шпроти в собствен сос или зехтин
  • 2 големи картофа
  • 2 средни моркова
  • 2 глави лук
  • 2 варени яйца
  • 50-80 г твърд кашкавал
  • пресен лук по желание
  • китка свеж копър
  • растителна мазнина
  • 120-150 мл майонеза
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите до готовност, обелете чак след варенето и рендосайте на едро ренде.

2. Рендосайте кашквала на една идея по-ситно ренде.

3. Извадете рибките от соса, запазете си няколко за украса, а останалите намачкайте с вилица.

4. Лука обелете и наситнете, морковите рендосайте на едро ренде. Сгорещете 2-3 с.л. растителна мазнина в тиган и запържете първо лука, а щом стане прозрачен, добавете и морковите. Гответе до лек загар и овкусете със сол и пипер.

5. Можете да смесите всички продукти с майонезата и да осолите на вкус, с което да приключите с тази стъпка. Но в Русия не се прави така. Уважението към този тип национални предястия, които гордо се наричат салати, изисква да се подреди всичко на пластове. Ето как: В тава с махащо се дъно или регулиращи се стени се редят първо картофите, в които предварително се слага малко сол и черен пипер на вкус. Отгоре се маже с майонеза. Следва на 2-ри пласт лукът с морковите, а върху тях пак майонеза. После рибата, майонеза, кашкавалът, майонеза. След това варените яйца се разделят на белтъци и шълтъци. Белтъците се рендосват върху солената торта и се посоляват. Върху тях се натрошават с пръсти жълтъците. Всичко се слага в хладилника да стегне хубаво.

6. После махате стените на формичката, намазвате с майонеза от всички страни хубаво и след това украсявате със заделените рибки, пресен лук и копър. Можете да взаимствате идеята за декорация от снимката или да си сътворите своя собствена като добавите гъби, икра, пъдпъдъчи яйца, резени морков и каквото още желаете. Следва да охладите добре и водката, ако смятате да копирате пълната табиета.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта