Регистрация

Солянка - руска разядка с риба, зеле и краставички

Солянка - руска разядка с риба, зеле и краставички
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2325

Печени хапки от риба със зеле, кисели краставички, маслини и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 грама риба по желание (сьомга, бяла риба и др.)
  • 150 грама задушено зеле
  • 50 грама кисели краставички
  • 1 глава лук
  • 30 мл растително масло - олио или зехтин
  • 30 мл доматен концентрат
  • 1 с.л. настърган кашкавал
  • 50 грама маслини - наситнени и без костилка
  • 2 резена лимон
  • подправки по избор

Начин на приготвяне:

1. Рибата нарежете на хапки, а маслото разтопете в касерола. Добавете в него рибните филенца, зелето, киселите краставички - обелени, с махнати семки и нарязани на кубчета и наситнената глава лук, долейте малко вода и оставете под капак да се задушава.

2. Махнете от огъня и прибавете маслините - нарязани на ситно и доматения концентрат - разбъркайте хубаво. 

3. Намазнете тавичка и в нея сложете отдолу половината от задушеното зеле, след това разстелете рибата със соса и отгоре покриете с другата част зеле. Поръсете с подправки по избор и настъргания кашкавал и запечете на фурна до готовност.

4. Преди поднасяне украсете с пресни билки и резени лимон.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта