Регистрация

Рибна салата с майонеза на пластове

Рибна салата с майонеза на пластове
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1998

Руски ордьовър Скъпоценен камък с рибно филе, яйца, портокали, майонеза и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г рибно филе слайс (сьомга, пъстърва, скумрия или друго по избор)
  • 4 яйца
  • 1 портокал или грейпфрут
  • 50 г маслини без костилки
  • 1 опаковка майонеза
  • 50 г кашкавал
  • сол и пипер на вкус

За украсата (по желание):

  • свежа зеленина
  • маслини
  • хайвер
  • пъдпъдъчи яйца

Начин на приготвяне:

1. Измийте яйцата и ги сложете да врат в подсолена кипяща вода за 8-10 минути. След това шокирайте със студена вода, оставете да се охладят, обелете и разделете белтъците от жълтъците. В една купа рендосайте белтъците и ги разбъркайте с малко сол, черен пипер и лъжичка майонеза. В друга нарежете с нож или стрийте между пръсти жълтъците и овкусете с майонеза и същите подправки. Трябва да се получи гъста кремообразна смес, така че не прекалявайте с майонезата.

2. Почистете портокала или грейпфрута от кората, ципите и жилите. Отнема време, но придава екзотичен вкус на ордьовъра. После нарежете на малки кубчета.

3. Наситнете рибното месо, маслините нарежете на мини шайби, а кашкавала рендосайте и приберете в хладилник.

4. Започнете да сглабяте ордьовъра в прозрачна купа или ринг като редите по руски - на пластове. На първи слой се намазва половината от белтъчната смес. Пласт 2: - целият крем с жълтъци. Пласт 3: - половината от рибата. Пласт 4: - маслините. Пласт 5: - останалата риба. Пласт 6: - кашкавалът, разбит с малко майонеза, колкото да е удобен за намазване. Пласт 7: - цитрусовите парченца. Пласт 8: - останалите белтъци.

5. Украсете според вкуса си. В Русия най-често просто рендосват още кашкавал отгоре, но можете да поставите разполовени пъдпъдъчи яйца, да натрошите жълтъци, да украсите с хайвер, цели маслини и пресни подправки, с каквито разполагате. Просто импровизирайте с продукти от хладилника.

6. Съхранявайте предястието в хладилник до момента на поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта