Регистрация

Пърленка с кашкавал и чубрица



Пърленка с кашкавал и чубрица
Лесно   |   Порции 1 голяма питка   |   Видяна: 1867

Семейна питка с чубрица и коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В тази рецепта каналът във v-box7 da_sgotvim_s_milena се превръща в апел да месим с Милена, защото виждаме изкушаваща за всяка домакиня рецепта за голяма плоска питка с кашкавалена коричка. Тук дори не се налага да цапаме ръцете си с лепкавото тесто, защото опосредстваната работа с шпатулка е напълно достатъчна за този лесен домашен хляб, който ще се овкуси и като сутрешно прихапване на малки и големи у дома.

Първо си разтваряме жива мая в топла вода, добавяме захар, а докато тя шупва, си пресяваме брашното в купата, в която ще месим. Изсипваме маята след като се е активирала, добавяме олио, сол и чубрица и с малко бъркане успяваме да постигнем течно и лепкаво тесто, което не става за месене на ръка. Него изсипваме в тавичка, застлана с хартия за печене и борим да разстелим. Ако искате да си спестите тази стъпка, просто го изсипете в намаслена тава и печете в нея.

Преди да вкарате хляба във фурната, поръсете кората му с рендосан кашкавал или натрошено сирене. Така ще получите странна симбиоза между баница, питка, пърленка и гюзлеме. Странна, но толкова вкусна, че да си оближете пръстите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта