Регистрация

Пържено свинско с лук и картофи по грузински

Пържено свинско с лук и картофи по грузински
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1444

Оджахури - свинско на тиган с пържени картофи и задушен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г свинско филе
  • 3 с.л. олио
  • 800 г картофи
  • 50 г масло
  • 300 г лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 люта чушка
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • листата на връзка магданоз или кориандър

Начин на приготвяне:

1. Свинското нарежете на хапки (немалки). Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и запържете от всички страни за по минута. После намалете огъня и оставете да се готви 15 минути, като периодично разбърквате.

2. Кaртофите обелете, измийте, нарежете на големи парчета и запържете в маслото. И на тях ще им отнеме 15-тина минути.

3. Докато на двaта котлона компонентите на ястието се готвят, си наситнете листата на магданоза, нарежете лютото чушле на малки шайби, лука - на тънки полумесеци и намачкайте чесъна.

4. Извадете мръвките от тигана без мазнината, която са пуснали, и ги прехвърлете при картофите. Отгоре разпределете лука, овкусете със сол и пипер, добавете лютото чушле и чесъна, разбъркайте и захлупете с капак. Оставете да се готви 5 минути.

5. Прибавете зелените листа, разбъркайте и можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта