Регистрация

Пържени пирожки с лук и яйца

Пържени пирожки с лук и яйца
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2242

Банички на тиган с плънка от пресен лук и варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. захар
  • 1-2 щипки сол
  • 2-3 връзки пресен лук
  • 1-2 варени яйца
  • мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. В купа замесете тесто от киселото мляко на стайна температура, брашното, захарта и солта. Оформете топки и от тях направете тънки блатове.

2. Нарежете зеления лук и варените яйца заедно и ги смесете.

3. Сложете по малко от плънката в баничките, прещипете хубаво краищата да не се разтворят (опитайте и с помощта на вилица) и пържете в предварително нагорещена мазнина до желаната готовност.

4. Извадете да се отцедат върху съд, застлан с домакинска хартия и поднесете. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта