Регистрация

Печени пирожки с кайма, лук, гъби и пушено сирене



Печени пирожки с кайма, лук, гъби и пушено сирене
Трудно   |   Порции 25-30 броя   |   Видяна: 1043

Тестени хапки с плънка от кайма и пушено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пирожките и дъмплингите са традиция в азиатската кухня, ала в повечето рецепти те представляват пържени мини мекички с плънка - месна, зеленчукова, сиренена или в сладък вариант. В канала Dazzle Spoon готвят апетитните тестени хапчици на фурна, за да са по-леки и здравословни. А в тестото се крие тайната да бъдат малките банички с месо пухкави и апетитни.

Тестото се прави като първо се активира жива мая в топла вода със захар и брашно. Следва да се пресее брашното за месена, да се посоли, да се добави сол, вода, мляко, яйце, олио и шупналата мая. После се меси докато спре да лепи по ръцете и стане еластично. Оставя се да втаса за 1:30 часа - време достатъчно за направата на плънката и една сериозна почивка преди следващия етап готвене.

За плънката в тиган се запържва наситнен лук, добавя се кайма, овкусява се, сладват и наситнени гъби и нарязани на ситно варени яйца. За финал съюзът на тези продукти се скрепява от добавката на пушено сирене или друг вид жълто сирене, ако желаете.

Втасалото тесто се премесва, разделя на части и всяка от тях се намазнява много добре и се разточва на кора. От нея с отвора на чаша се режат кръгове, в които се завива готовата плънка. Гледайте във видеото, за да разберете точните продукти и как се прави ястието. Готовите топчета се редят в тава, мажат се с разбит жълтък и се пекат до позлатяване в предварително загрята на 180 градуса фурна - около 20-30 минути.

На финала можете да сервирате с лютеница, млечен или майонезен сос за топкане.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта