Регистрация

Пържени патладжани в соев сос

Пържени патладжани в соев сос
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 546

Панирани патладжани в царевично бнишесте, сготвени на тиган с чушки, лук и чесън и овкусени със заливка от сладко-кисел соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 патладжана
  • 4 с.л. царевично нишесте
  • 200 мл олио + 3 с.л.
  • 2 червени големи сладки чушки
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 люто чушле
  • 100 мл вода
  • 60 мл соев сос
  • 1 с.л. оцет
  • 4 с.л. захар
  • още 1 с.л. царевично нишесте + още 3 скилидки чесън
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте много добре. Отрежете дръжката и разполовете надлъжно. След това всяка половина нарежете на по 3 надлъжни третини и после нарежете напречно на кубчета с размера на хапка.

2. Превърлете патладжаните в купа и поръсете с 4 с.л. царевично нишесте. Разбъркайте, за да полепне по кубчетата хубаво.

3. Сипете олиото в касерола и сгорещете. Пържете на части патладжаните за по около 5 минути - докато хванат златиста коричка. Вадете в купа.

4. Чушките нарежете на правоъгълници с размера на патладжаните. Лука нарежете на едри кубчета, а 3-4 скилидки чсън наситнете заедно с лютото чушле.

5. Сипете в тиган олиото и сгорещете на умерен огън. Първо гответе лютото чушле за 3 минути, след това добавете чесъна и бъркайте още минута. Следва лукът и 3 минути, а на финала и чушката за 8 минути.

6. В купичка смесете водата, соевия сос и 1 с.л. царевично нишесте. Добавете оцета, захарта и минете през преса 3-те скилидки чесън. Размешайте.

7. Изсипете патладжаните в тигана и залейте със соса. Гответе 5-6 минути докато сосът се сгъсти. След това поръсете с наситнен магданоз и махнете от котлона. Сервирайте като гарнитура към немазни меса или риба, а може и като постно основно.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта