Регистрация

Пържена полента

Пържена полента
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 7500

Пържен италиански хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3¼ ч вода
  • ¾ ч.л. сол
  • 1 ч.ч. царевично брашно

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте необходимите продукти в тенджерка на средно силен огън докато започнат бавно да врят.

2. Намалете огъня на слаб и варете 15 мин. като разбърквате често.

3. Сложете готовата полента във формичка за хляб.

4. Изчакайте да се охлади напълно и нарежете на филийки с дебелина около 5 см.

5. Изпържете ги на умерен огън в тиганче, в което сте сложили 2 с.л. масло, за 10 мин. от всяка страна, докато станат хрупкави.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта