Регистрация

Пържена зелена салата с бекон

Пържена зелена салата с бекон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4006

Зелена салата с репички, бекон и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г зелена салата асорти
  • 150 г бекон
  • 2 твърдо сварени яйца
  • 2 репички
  • червен лук
  • червени чушки /камби/
  • нарязана багета за кростини
  • зехтин
  • бял оцет или винен оцет
  • захар
  • сирене шевр или борсин (или друг вид сирене по избор)
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сложете вода да заври. Добавете червен лук и го бланширайте, докато леко омекне, наистина за няколко секунди. Отцедете и сложете при оцета смесен със захарта. Сложете в хладилника.

2. Препечете кростините, като преди това ги намажете със зехтин.

3. Изпечете и обелете чушките.

4. Нарежете репичките и чушките, докато подреждате порциите с яйцата и лука.

5. Нарежете бекон и го изпържете в голям тиган, докато е готов и крехък, след това извадете и отцедете на хартиена кърпа.

6. Загрейте сиренето в рамекин във фурна или на скара.

7. Внимателно разбийте оцета в разтопената мазнина в тигана, като внимавате температурата да не е прекалено висока и да ви опръска. Добавете захар, сол и пипер, докато бъркате. Сложете зелената салата вътре и малко натрошени кростини за няколко секунди, само докато се овкусят в дресинга.

8. Сервирайте с кростини, върху топка топло сирене и парчета бекон.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта