Регистрация

Пълнени филийки с шунка и яйца

Пълнени филийки с шунка и яйца
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 612

Топли сандвичи от печен хляб с яйце, колбас, кашкавал, чушка и царевица на тиган в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филийки тостерен хляб
  • 2 яйца
  • сол и пипер
  • шарена сол
  • 60 г шунка или друг колбас по избор
  • 1/2 червена чушка
  • листа копър
  • 50 г царевица от консерва (отцедено тегло)
  • 30 г масло
  • 4 плочки кашкавал за сандвичи

Начин на приготвяне:

1. С остър нож отрежете сърцевината на филийките тостерен хляб така, че коричката да остане като борд. Запазете тази сърцевина.

2. В купа чукнете яйцето и го разбийте със сол, пипер и шарена сол.

3. Нарежете на много малки кубчета чушката и шунката, а копъровите листа наситнете. Прибавете ги към яйцето заедно с отцедената от сока на консервата царевица и разбъркайте.

4. Разтопете в тиган с незалепващо покритие 15 г от маслото на слаб към умерен огън и го разстелете по дъното. Поставете 2 от бордовете хляб един до друг в тигана.

5. Налйете във всеки борд по 1/4 от яйчената смес и отгоре положете плочка кашкавал за сандвичи. Покрийте кашкавала със сърцевината. Печете 5-6 минути и обърнете. Печете още 2-3 минути и извадете.

6. Повторете и с останалите филийки и плънка. След това сервирайте като можете да разрежете всяка филийка диагонално за по-красиво.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта