Регистрация

Топли сандвичи с кренвирш, яйце и кашкавал

Топли сандвичи с кренвирш, яйце и кашкавал
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1045

Препечени филийки на тиган с кренвирши в яйчен сос и кашкавал за сандвичи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филии тостерен хляб
  • 2 кренвирша
  • 2 яйца
  • сол и пипер
  • 30-40 г масло
  • 6 слайса кашкавал за сандвичи
  • кетчуп и горчица или друг сос по желание

Начин на приготвяне:

1. Внимателно с остър нож изрежете сърцевината на всяка филийка, така че да остане борд от кората с дебелина около 2,5 см. Отделените правоъгълни сърцевини леко и нежно минете с по няколко завъртания на точилката, за да се изтънят.

2. Разбийте яйцата със сол и пипер и сипете в малка каничка или сосиера, за да ви е по-лесно да наливате.

3. Нарежете кренвиршите на кръгчета с дебелина малко по-голяма от тази на филийките.

4. Сгорещете половината масло в тиган с незалепващо покритие на умерен към слаб огън. Сложете два борда (две корички от филийки) и в средата на мястото на липсващата сърцевина подредете резени кренвирши. Залейте с половината от разбитите яйца.

5. Сложете по 1 слайс кашкавал за сандвичи и покапете с горчица и кетчуп или друго по желание. Отгоре захлупете с по сърцевина от средичката и върху едната сложете втори слайс кашкавалче. Сложете капак на тигана и оставете за няколко минути докато кашкавалчетата леко омекнат.

6. Захлупете с филийката без втори пласт тази, която е с допълнителната плочка кашкавалче. Извадете от тигана.

7. Повторете с втората част от продуктите. По желание при поднасяне разрежете на триъгълни парчета.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта